Ulltröja 'Fisherman', vit, från Chaleca

1 800 kr

Tidlös klassiker! Fiskartröja i 100% Alpacka-ull, värmer oavsett säsong. Naturvit. Tröjan har långa ärmar och rund hals med knappar av pärlemor på vänster axel. Passform: unisex (rak passform).

Tillverkning

Chalecatröjorna är stickade i ett kooperativ utanför La Paz, Bolivia. Till detta plagg använder kvinnorna i kollektivet handstickningsmaskiner. Vi är stolta över att kunna ge dem rättvis betalning i utbyte för det högkvalitativa hantverket.

Material

Tillverkat av 100% boliviansk alpackaull, känt för sin lätta vikt, styrka och värme. Alpackaull är också känt för att inte klia eller orsaka allergier. Alpackorna betar fritt och leverantörerna av ullfibern använder sig bara av handklippningsteknik för att klippa djuren. Garnet är spunnet och färgat på ett litet lokalt spinneri som använder miljövänliga processer för tvätt och färgning.

Storlekar

Unisex i storlek och passform. Kvinnor kan vanligtvis ta en storlek under de brukar ha. Män behöver vanligtvis en storlek upp. Välj den storlek du vanligtvis har för normal passform, eller gå upp en storlek för ledigare passform.

Storlekstabell