Om Le Laboureur

I mer än sextio år har det lilla franska företaget Le Laboureur i Digoin, i distriktet Bourgogne prisats för sin tillverkning av högkvalitativa arbetskläder. Kläderna sys efter mönster ritade och patenterade av bland andra den kände mönsterkonstruktören Adolphe Lafont i slutet av 1800-talet. Sedan dess har kollektionen tillverkats av flera olika producenter, och en av de få kvarvarande är Le Laboureur.

Av bomull, lin och ull vävs rustika tyger som används för att skapa en klassisk kollektion. Med tidlösa snitt och slitstarka material blir plaggen gärna trotjänare – för fritid eller som yrkeskläder där de ständigt finner nöjda kunder inom hantverk, trädgård och kultur.

I Le Laboureurs syateljé arbetar omkring 30 anställda. Produktionen lever givetvis upp till gällande franska lagar och förordningar. Alla tyger vävs i Europa, bland annat i Belgien och Tyskland, och lever därmed upp till europeiska arbetsmiljövillkor för användande av kemikalier.Vi har importerat kollektionen till Sverige sedan 2006. Med lager i Hjörnered strax utanför Laholm förser vi återförsäljare, företag och privatpersoner med dessa stilfulla kvalitetsplagg.

Vi använder återvinningsbara pappersemballage och papperstejp med naturgummiklister. Ingen plast som utfyllnad. Vi använder gasbil för transporter inom företaget. För övrig logistik använder vi PostNord.
Vi svarar gärna på frågor kring vårt etik- och miljöarbete, tveka inte att kontakta oss om ni har frågor, synpunkter eller tips på förbättringar.